vrijdag 28 september 2012

Verboden om muziek hard af te spelen met je subwoofer in je auto?

Men vraagt zich vaak af of het is toegestaan om met uw woofer redelijk hard aan, door een woonwijk te gaan rijden.
als u word opgevallen door een ambtenaar in functie, zou het kunnen dat u hier een prent voor zult krijgen.

De reden hiervan word omschreven als onnodig veroorzaken van overlast.
De overheid heeft de regel dat als u uw muziek hard aan wilt doen dat u dan niet het overige volk buiten verstoord.
U kunt dan ook beter met de ramen dicht afspelen, hoewel dit niet goed is voor uw auto audio met een krachtige subwoofer.
met open ramen krijgt u de vacuĆ¼m effect namelijk minder, en blijven uw ramen langer heel.

bedankt voor het lezen van het stukje van tollymaster car audio Nederland.






Tags: auto audio subwoofer aansluiten overlast politie bekeuring bekeuringen te hard afspelen van je subwoofer op de openbare weg geldboete muziek kwaliteit hifonics crunch rockford fosgate ground zero infinity spl jackhammer groot vermogen professionele audio







3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat lijkt me ook logisch want mensen krijgen hier enorm veel last van, en je muziek klinkt nog harder bij de mensen thuis!

Anoniem zei

Waar staat dan in de wet dat het niet mag om harde muziek in de auto aan te hebben? Zo werd ik een keer aan de kant gezet tijdens een bromfiets controle omdat oomgend mijn muziek kon horen totdat ik tegen hem zei waarin stond dat ik niet mag in de Wetboek wist hij geen antwoord meer op die vraag te stellen. En ik ben ook gewoon met harde muziek weer weggereden en nooit wat op terug gehoord. Koos Spee van de verkeers officier van justitie heeft ook toegegeven dat niet in de wet staat dat de radio niet hard mag maar het enige wat de wet zegt is dat het verkeer niet in gevaar gebracht mag worden en het was hem de vraag of het met zoveel lawaai in de auto dan ook het geval was maar als je gewoon normaal rijdt met harde muziek kunnen ze geen prent uitschrijven

Robin zei

Het valt allemaal onder onnodig geluid veroorzaken.

Van onnodig geluid veroorzaken is sprake zodra het veroorzaakte geluid het normale geaccepteerde, door voertuigen veroorzaakte geluid te boven gaat (zie het arrest van het Hof Arnhem-Leeuwarden, ECLI:NL:GHARL:2019:8353). Dit staat er letterlijk en heb ik dus niet verzonnen en is dus ook niet mijn interpretatie van de wet.

Muziek of muziekvervangend gebonk, hoort niet bij het normale geaccepteerde, door voertuigen veroorzaakte geluid. Als je op een fiets, brommer, motor of ander open voertuig muziek wilt luisteren kun je zelf wel verzinnen dat het geluid dusdanig hard moet staan dat er al snel sprake is van geluidsoverlast.

De rest van de wereld zit daar niet op te wachten. De enige leefbare manier is een koptelefoon of oordopjes in doen en anders wachten tot je thuis bent of een auto (kunt) kopen waar je met de ramen dicht je muziekinstallatie op 10 kunt zetten.

En ook al zou het niet in de wet staan, er zijn ook nog fatsoensnormen. En niet alleen ik maar de meeste mensen vinden het onfatsoenlijk als je anderen ongevraagd keihard laat meegenieten van je muziek.

Maar dat is het probleem van onfatsoenlijke mensen, die geven daar allemaal niet om en doen gewoon lekker waar ze zin in hebben.