maandag 18 juni 2012

Aansluiten van een Condensator / Uitleg en instructie's

Condensator aansluiten:


Een condensator is een erg handig buffer batterij, het enige wat een condensator doet is ervoor zorgen dat je stroom pieken niet te hoog worden. Dit verminderd het knipper effect van uw auto verlichting of elektronica, en zorgt voor een mindere piekbelasting voor uw dynamo dat ook schade kan opleveren bij langdurige belastingen.

Het aansluiten:
Plus kabel parallel vanaf je versterker naar de pluspool (+) van de condensator aansluiten, hetzelfde herhalen met uw massa kabel ( - ).
Meestal is er ook een remote op de condensator zelf geïntegreerd, deze kunt u ook parallel aansluiten vanaf uw versterker naar de condensator.

Hierna moet alles naar behoren werken, en meestal kan je ook de voltage zien van de actuele spanning die op de condensator staat.

Hieronder een foto voor inzicht om het goed aan te sluiten.



Hieronder ziet u een grafiek waarbij het voltage word weergegeven.
U kunt duidelijk zien dat bij met een condensator uw voltage stabiel blijft, en zonder een condensator zakt tot wel 11 volt als gevolg van het knipperen van uw auto verlichting.


Effect van een Condensator voor Car Audio / Subwoofer / Versterker





Tags: Hoe sluit ik me subwoofer aan in mijn auto mtx hifonics crunch rockford fosgate steve maede condensator farad omvormer auto geluid installatie systeem bass bas trillen vooruit kapot achter ruit car tuning audio tuning tulpkabel defect versterker doet hetn iet meer gain instellen level

Geen opmerkingen: