donderdag 22 maart 2018

Remote kabel autoversterker uitleg, hoe wat en waarom?

De remote kabel, waarvoor dient het, en waarom?

Bij de tulpkabels zit er meestal tussen de kabels in nog een hele dunne kabeltje, meestal blauw van kleur.
Deze kabel word ook wel eens de ''remote'' genoemd omdat hij de signaal van aan of uit gaan door geeft aan je versterker.
Het is eigenlijk niets meer dan een 12V signaal van je autoradio naar je versterker. Het maar heel weinig stroom ongeveer 0,003 A wat dus ook bedoeld is om een signaal door te geven van ''aan of uit''.

Het is onverstandig om deze kabel handmatig aan of uit te doen of je versterker voor altijd aan te houden want vergeet niet dat welke versterker dan ook erg ''dorstig'' is voor spanning.
De versterker kan met gemak heel je accu in een nachtje leegtrekken, want de versterker blijft alert en op bedrijfstempratuur.
men zal er verstandig aan doen om gewoon de ''remote'' functie te gebruiken op de radio.

Mocht er geen remote aansluiting op uw radio zitten is het ook nog aan te sluiten op de plus van uw contactslot, deze is te vinden door met een multimeter te zoeken naar een 12V+ spanning wanneer u de sleutel draait, en nog simpeler zou op de plus van uw dimlichten te monteren, alleen kunt u dan niet meer uw verlichting uit zetten anders zal de versterker uit gaan.

Het vinden van de remote kabel op je autoradio?

Het vinden van de remote kabel op je autoradio?
Vinden van een remote kabeltje is soms wel makkelijk gezegd dan gedaan.
Het vinden van de remote kabel kan je herkennen aan de ''blauwe'' kleur en / of aan een wit label op de blauwe draad met de tekst ''Remote'' er op.
Weet je het niet helemaal zeker of heb je de remote label niet kunnen vinden op de draad, kan je altijd nog even de multimeter er bij pakken en een ''constante'' 12v spanning opzoeken dat wanneer je de radio aan zet aan gaat, en bij het uit zetten de 12v spanning wegvalt.
De remote draad mag best lang zijn of worden, zolang u de 50meter niet overschrijdt zal het geen gevolgen hebben voor de aan en uit signalen.
Heef u meerdere versterkers dan kunt u de remote parallel aan de andere versterkers aansluiten, de massa pakt elke versterker gewoon via hun eigen massa kabel.
Veel succes met het aansluiten!

Geen opmerkingen: